Grčka mitologija

Obiteljsko stablo

Dobrodošli na web sjedište posvećeno grčkoj mitologiji. Ovdje možete naučiti ponešto o najpoznatijim grčkim bogovima, njihove osobine te neke poznate mitoove koji se vežu uz njih. Ovdje je prikazano obiteljsko stablo preko kojeg možete doći do boga kojeg želite istražiti. Samo KLIKNITE na člana obitelji te će vas to odvesti nanjihovu web stranicu. UŽIVAJTE!

Kako je sve nastalo?

U početku je svemir bio bez oblika. Bilo je tvari, ali bilo je neorganizirano, bezoblično, pomiješano i mračno. Ovo se zvalo Kaos.

Nakon Kaosa nastalo je više božanstava ili bogova.

uran

Geja, Zemlja, držala je Uran, nebo. Geja i Uran imali su puno djece. Prvo su imali čudovišta, uključujući Kiklope, a zatim su stvorili Titane kao drugu generaciju. Uran je mrzio Titane. Postoji samo nekoliko Titana kojih se morate sjetiti: prvo Kron, najjači i najbolji od svih, a zatim Reja, ona je bila je odgovorna za način na koji stvari teku u Kronovu kraljevstvu (njezino ime znači 'ono što teče'). Geja je bila ljuta na Urana, pa je pomogla Kronu da ga svrgne.

Na ovom web sjedištu možete saznati što se dogodilo nakon Uranovog svrgnuća te naučiti kako su nastali bogovi poput Zeusa za koje svi znamo danas.