Tame Impala je Australski psihodelični pop rock bend osnovan 2007.
Sastav je počeo kao kućni projekt Kevina Parkera, glavnog pisca, snimatelja, izvođača i producenta Tame Impale.Članovi:

Kevin Parker

       Kevin Parker

Jay Watson

  Jay "Gumby" Watson

Dominic Simper

     Dominic Simper

Cam Avery

         Cam Avery

Julien Barbagallo

     Julien Barbagallo

Nick Allbrook

       Nick Allbrook

Kevin

Kevin Parker je osnivač i glavni um iza Tame Impale. Više o njemu saznajte ovdje.Dominic

Dominic Simper je gitarist u bendu Tame Impala. Poznat je po svom pospanom izgledu. Također je jedan od rijetkih ljevorukih gitarista.

Julien

Julien "Frenchie" Barbagallo je novi bubnjar Tame impale. Prodrijetom je iz Francuske, a svirao je u mnogobrojnim Francuskim bendovima kao što su Le Cube, Tahiti 80, Aquaserge i Hyperclean. Osim kao bubnjar, on je I istaknuti pjevač I teskstopisac koji stvara svoju vrstu pop glazbe koju naziva “manicured pop”. Ovo je jedna od njegovih autorskih skladbi:

Cam

Cam Avery je istovremeno član tri benda- Pond i Tame Impala, dok je i frontmen u svom bendu The Growl. Počeo je svirati Za Tame Impalu 2013. zamjenjujući svog prijatelja Nicka Albrooka.

Nick Albrook (neaktivan)

U Tame Impali imao je ulogu basista i vokala. Pridružio se 2008. godine i Otišao je iz benda 2013g kako bi se posvetio svom bendu Pond, u kojem je on frontmen. Dobar je prijatelj sa Camom Averyem s kojim je neko vrijeme svirao u duetu zvanom "Albrook/Avery", a kako je odlučio otići iz benda , Avery ga je zamijenio na basu.

Jay

Jay "Gumby" Watson je Australski multi-instrumentalist, pjevač i tekstopisac. Osim zbog svoje uloge bubnjara i sintisajzera za Tame Impalu, ima i svoju solo karijeru pod imenom GUM. Pod izdavačem Spinning top u 2014. godini izdan je njegov album prvijenac naziva DeLorean Highway. Izdan je digitalno i na LP pločama u seriji od 500 komada. Njegov drugi album "Glamorous Damage" izdan je 2015.

Tame Impala is ima ugovor sa Interscope Recordsom u SAD-u, i izdavačkom kućom fiction Records u Ujedinjenom Kraljevstvu.