Jimi Hendrix

James Marshall Hendrix

Rani život

Gitarist, pjevač i tekstopisac Jimmy Hendrix rođen je pod imenom Johnny Allen Hendrix 27. studenog 1942., u Seattleu, Washingtonu (kasnije ime promjenio u James Marshall). U svojim tinejdžerskim godinama učo je svirati gitaru, a kasnije je odrastao u legendarnog rock gitarista. Imao je teško djetinjstvo, povrmeno je bio u skrbi rodbine, pa čak i poznanika.

Njegova majka, Lucille, imala je samo 17 godina kada je rođen Hendrix. Imala je buran odnos s ocem, Al-om, i na kraju je napustila obitelj nakon što su imali još dvoje djece, sinove Leona i Josipa. Hendrix je svoju majku vidjeo tek neposredno prije svoje smrti 1958. godine.
Mitch Mitchell

John "Mitch" Mitchell (Ealing, Middlesex, Velika Britanija, 9. srpnja 1947. - Portland, Oregon, SAD, 12. studenog 2008.), britanski je glazbenik najpoznatiji po svom djelovanju u sastavu The Jimi Hendrix Experience.


Noel Redding

David Noel Redding (Folkestone, Kent, Velika Britanija, 25. prosinca 1945. - Clonakilty, County Cork, Irska, 11. svibnja 2003.), bio je engleski rock glazbenik najpoznatiji kao basist sastava The Jimi Hendrix Experience.

The Jimi Hendrix Experience albumiThe Jimi Hendrix Experience interview - 7 September 1968